Hoe gezond is heidehoning eigenlijk?
Heidehoning wordt geproduceerd door bijen die nectar verzamelen van heidebloemen en het heeft een lagere glycemische index (GI) in vergelijking met veel andere soorten honing. Dat houdt in dat de suikers langzamer in de bloedbaan terechtkomen, waardoor de bloedsuikerspiegel geen grote piek ineens krijgt, maar juist langzaam stijgt. Dit is de reden dat heidehoning toegankelijker is in het geval van diabetes bijvoorbeeld. Er hangt wel een hoger prijskaartje aan heidehoning van de imker overigens.
Hoe lang is heidehoning houdbaar?
Gemiddeld is honing zo'n 2 jaar houdbaar. Bewaar het onder de juiste omstandigheden, dus op een donkere plek en altijd met een goed afgesloten deksel zodat er geen lucht bij kan komen. De meeste mensen zullen echter binnen 2 jaar wel een pot honing op hebben.
Hoe weet je of honing niet meer goed is? Honing kan wel bederven op den duur, komt er namelijk schimmel op honing, of gaat het schuimen, dan kun je de pot beter weggooien. Wanneer honing dikker wordt wil dit uiteraard niet zeggen dat de honing niet goed meer is, het raakt alleen gekristalliseerd, wat een normaal proces is bij sommige honingsoorten.
Hoe smaakt heidehoning?
Heidehoning heeft een eigen, typische smaak in vergelijking met andere honingsoorten. De kleur is wat ondoorzichtig oranjeachtig meestal (kan ook afwijken, soms dieprood). De smaak is zoet (uiteraard), maar met een wat kruiden achtige ondertoon. Echt ontzettend lekker eigenlijk! Het is een vrij exclusieve honingsoort, want er zijn niet heel veel punten in Nederland waar heidehoning gewonnen wordt, de exclusiviteit (en prijs) liggen dus relatief hoog.
Verkoopt Heideplantje.nl heidehoning?
Heidehoning komt nog niet in ons assortiment voor, maar wij sluiten niet uit dat dit op termijn ook in onze heidewinkel wordt aangeboden, gezien de populariteit van heidehoning en de steeds meer bekend wordende voordelen van heidehoning.
Bij ons kun je terecht voor heideplantjes in uiteenlopende soorten, van winterheide tot zomerheide en andere speciale soorten. Heideplantjes in de tuin trekken bijen aan, waarmee je een bijdrage levert aan een beter ecologisch systeem. Maar niet alleen dat, met de komst van heideplanten in je tuin kun je zowel 's zomers als 's winters zorgen voor een tuin met bloeiende planten. Winterheide bloeit inderdaad tijdens de winter, wat zorgt voor een levendige, groene tuin met kleurige bloemen. Winterheide kan zowel witte als paarse bloemen hebben.
Meer weten & advies
Wil je graag meer ontdekken over een specifieke heidesoort, of heb je advies nodig over je aankoop? Twijfel niet, maar neem vrijblijvend contact op met het team van Heideplantje.nl, wij helpen je graag verder!
Neem snel contact met ons op via ons contactformulier. Bellen kan ook!
Telefoonnummer: +31 (06) 136 068 53
Mailadres: [email protected]